İSTANBUL / BAYRAMPAŞA - Bayrampaşa Mehmet Akif İnan Ortaokulu

Eyl

OKULUNUZ NORMAL ÖĞRETİM Mİ?, İKİLİ ÖĞRETİM Mİ?

Okulumuz Normal Öğretim vermektedir. Sabah giriş: 08:30 Çıkış 15:00 olarak eğitim vermektedir.

Eyl

Okulunuzda yemek hizmeti var mı?

Okulumuzda talep azlığı sebebiyle 2021/2022 Eğitim Öğretimn Yılı başı itibariyle yemek hizmeti verilmemekte olup, öğrenciler evden beslenme veya kantinden beslenme şeklinde ihitiyaçlarını karşılamaktadır.

Eyl

Okulunuzda Öğrenci Servisi Var mı?

Okulumuzda öğrenci servisi bulunmakta olup, kayot bölgesi dışındaki alanlara, arz-talep durumuna göre servis hizmeti verilebilmektedir. Talebin az olduğu kayıt bölgesi dışındaki bölgelerde servis oluşmaması durumunda, servis ihtiyacı veli tarafından karşılanmak zorundadır.

Eyl

Okulun Öğrenci Servis Ücretleri Ne kadar, Servis güzergahları nasıl belirleniyor?

Okullların servis ücretleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi UKOME tarafından belirlenmekte olup, mesafelere göre değişiklik göstermektedir.  Öğrencilerin servis güzergahları ise, bir serviste yeralan öğrencilerin, oturduğu adreslerin yayılımına göre planlama yapılmaktadır. Bu planlamada en uzak olan öğrenci ilk olarak alınmakta ve son olarak bırakılmaktadır. Esas olan, öğrencinin en kısa sürede okula getirilmesi ve evine bırakılmasıdır. Bu sebeple bir serviste olan öğrencilerin ikametleri, servis toplama ve dağıtma planlamasını etkilemktedir.

Eyl

Okulda Hangi Spor Tesisleri var?

Okulumuzda baskeybol ve voloybol sporunun yapılabilniceği şekilde spor salonu bulunmaktadır.

Okul Kıyafeti Var mı?

Okulumuzun belirlenmiş bir okul kıyafeti vardır. Serbest kıyafet uygulaması bulunmamaktadır.

Eyl

Okul Denetimleri Nasıl Yapılıyor?

Okullar, Bakanlığımız tarafından Maarif ve Bakanlık Müfettişleri tarafından, akademik, fiziki ve mali açılardan denetlenmektedir. Kantinler, hem okul tarafından komisyon, hem Tarıım Bakanlığı tarafından denetlenmektedir. Okul servisleri hem okul rtarafından kurulan komisyon, hem İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, hem de içişleri bakanlığı tarafından denetlenmektedir.

Eyl

Pkulunuzun Güvenliği Nasıl Sağlanıyor?

Okulumuzun güvenliği, Özel Güvenlik Personeli ve Nöbetçi Öğretmen uygulaması yanında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün görevlendirmiş olduğu MOT Okul Timleri tarafından sağlanmaktadır.

Eyl

Okulunuzdaki Personel Seçimi Naıl yapılıyor?

Okulumuzda çalıştırılan hizmetli vb. personeller, Adli Sicil raporu ve sağlık raporu doğrultusunda belirleniyor.

Eyl

Okulunuzda Sınıf Dağılımları Nasıl Yapılıyor?

Okulumuzda yeni kayıt olan öğrencilerin sınıf dağılımlarında, ÖNCELİKLİ OLARAK EŞİT SAYIDA OLUŞTURULMASI, kız-erkek orantısı-isim benzerliği-kaynaştırma öğrenci sayıları kriterlerine dikkat edilerek eşit şakilde dağıtılmaktadır. Ara sınıflara nakil gelen öğrencilerin sınıfları ise, sınıf sayılarına dikkat edilerek belirlenmektedir.